Blog Notícies


AÏLLAMENT I PASSIVHAUS: NOVETATS I INNOVACIONS EN SISTEMES PER AÏLLAR LA CASA DAVANT LES BAIXES TEMPERATURES

28/11/2023

 

Categoria: Passivhaus

Amb la creixent consciència sobre la sostenibilitat i l’eficiència energètica, les noves innovacions en construcció s’orienten cap a solucions que ofereixen un alt rendiment en termes d’aïllament. En aquest article, explorem els avenços recents i ens centrem especialment en el concepte revolucionari de Passivhaus, una norma d’eficiència energètica que va més enllà dels estàndards convencionals.

La casa passiva: Una revolució energètica

L’arribada de la Casa Passiva, originada a Alemanya l’any 1991, marca un abans i un després en la construcció sostenible. Aquest estàndard no només posa èmfasi en l’eficiència energètica sinó també en la qualitat de l’aire i el confort interior, tot mantenint una empremta ambiental reduïda. La seva singularitat rau en la combinació de benestar interior excepcional amb consum d’energia ínfim, oferint una opció assequible i sostenible.

La urgència de Passivhaus en el context actual

Amb els reptes ambientals actuals, la necessitat d’abordar el consum excessiu d’energia és més urgent que mai. Les edificacions Passivhaus destaquen reduint fins al 75% la necessitat de calefacció i refrigeració, amb la possibilitat d’aconseguir la resta de l’energia a partir de fonts renovables. Aquesta aproximació no només redueix el cost energètic per als propietaris sinó que també minimitza l’impacte mediambiental.

Els principis fonamentals de Passivhaus

Aïllament tèrmic òptim: Mitjançant l’ús de materials d’aïllament de primera qualitat, les construccions Passivhaus asseguren que les pèrdues de calor es mantinguin al mínim.

Finestres d’alt rendiment: Les finestres en una estructura Passivhaus són dissenyades estratègicament, amb vidres dobles o triples i materials de baixa transmitància tèrmica, assegurant una eficiència màxima.

Combatre els ponts tèrmics: La minimització de punts on la calor pot escapar és fonamental, i les edificacions Passivhaus han perfeccionat aquest aspecte.

Hermeticitat a l’aire: L’evolvent hermètica és essencial per evitar pèrdues innecessàries de calor, assegurant alhora una eficiència elevada del sistema de ventilació mecànica.

Ventilació intel·ligent: El sistema de ventilació amb recuperació de calor aprofita l’escalfor generada per les persones i els electrodomèstics, minimitzant la necessitat de calefacció addicional.


Buch1900
 i el compromís amb l’eficiència sostenible

En aquesta era d’innovació i responsabilitat ambiental, a Buch1900 abracem les novetats en aïllament i construcció sostenible. Les nostres solucions no només busquen l’elegància i la funcionalitat, sinó que també estan dissenyades per integrar-se harmoniosament en una llar que segueix els principis de Passivhaus. Amb més de cinc generacions d’experiència, oferim una oportunitat única de transformar la teva llar en un espai eficient i confortable. Contacta amb nosaltres i descobreix com podem ajudar-te a abraçar la revolució Passivhaus.