Blog Notícies


CONSELLS DE DECORACIÓ I MUNTATGES EN JARDINS I AL VOLTANT DE PISCINES

27/08/2023

 

Categoria: Decoració i disseny, Fusta

L’entorn exterior d’una llar és una extensió de la seva personalitat i estil, i això és particularment evident als jardins i les zones al voltant de les piscines. La combinació d’elements naturals i disseny creatiu pot transformar aquests espais en oasis de bellesa i relaxació. En aquest article, explorarem algunes idees i consells sobre com decorar i muntar amb encant els jardins i les zones properes a les piscines. A més, descobrirem el paper de la fusta en aquest procés i com pot elevar la seva estètica i funcionalitat.

Creant l’escenari perfecte

Segons l’espai disponible i les seves característiques, és recomanable definir les diferents zones, com una àrea de relax i una altra per a àpats o socialització. També és important integrar elements que aprofitin i ressaltin les característiques del nostre jardí o zona exterior i aportin l’estètica i funcionalitat desitjades.

Els elements verticals, com parets verdes i panells decoratius, permeten aprofitar l’alçada i connectar el jardí amb l’interior de la llar o diferenciar espais. Gaudir de zones d’ombra és essencial, utilitzeu para-sols, toldos o arbres i plantes per aconseguir espais ombrejats i frescos. L’ús creatiu d’elements d’aigua, especialment quan no hi ha piscina, dona un toc fresc i tranquil. Les petites fonts o estanys poden ser excel·lents opcions.

Disseny i distribució: Trobant l’harmonia

La disposició i el disseny dels elements en un jardí o una zona propera a la piscina són crucials per obtenir una harmonia visual i funcional. Si l’espai és petit, les taules plegables de fusta poden oferir zones per seure i relaxar-se sense ocupar excessiu espai. Aprofiteu el potencial vertical amb plantes enfiladisses a les parets o penjades, i considereu els para-sols o tendals retractables per crear punts d’ombra flexibles i resguard contra el sol.

Per als espais més amplis, la incorporació de mobles a gran escala pot transformar l’entorn en un espai elegant i confortable. Considereu sofàs de fusta amb coixins gruixuts per aconseguir una sala d’estar a l’aire lliure i la incorporació d’un conjunt de menjador per gaudir dels àpats a l’aire lliure. Aprofiteu també la mida per integrar elements de paisatgisme com arbres, grans testos i estanys, creant un escenari pintoresc que fongui la natura amb la funcionalitat.

Per a la zona de la piscina, integreu gandules amb coixins impermeables per gaudir d’hores relaxants al sol i a l’aigua. Afegir jardineres amb plantes o arbustos de baixa altura a la zona de bany és també una gran opció. Si la piscina queda una mica lluny de la zona de sofàs o menjador exterior, podeu considerar afegir-hi també una pèrgola amb una tauleta i gronxadors o para-sols per gaudir d’un espai amb ombra que acompanyi els moments de bany.

Més enllà del mobiliari, considereu l’ús de peces d’aigua com fonts ornamentals que ofereixin un efecte calmant a l’ambient. Ombrel·les de palla i para-sols grans poden proporcionar l’ombra perfecta, mentre que cortines lleugeres poden definir espais i afegir un toc eteri. Per a un toc final, engresqueu els sentits amb aromes agradables mitjançant plantes aromàtiques com la lavanda o el romaní.

Detalls encisadors: Personalització i caràcter

Els petits detalls fan una gran diferència. Afegir coixins als mobles no només aporta comoditat, sinó que també ens permet reflectir el nostre estil personal. Les petites tauletes de fusta apropades als seients són ideals per tenir a l’abast refrescs i llibres durant les hores de relaxació, i també hi podem afegir petits elements decoratius. Les cadires amb compartiments interns són també una bona opció per guardar coixins i accessoris quan no s’utilitzen, alhora que ofereixen un espai de descans i socialització.

Per aconseguir un espai que inspiri naturalesa i confort, podem col·locar testos de ceràmica o fusta amb plantes i flors vibrants. Pel que fa a la il·luminació, podem incorporar llums solars en marcs de fusta, espelmes o cordes de llum per crear un ambient màgic a les nits.

Explorant la màgia de la fusta

La fusta és un recurs essencial en la decoració i el muntatge d’espais a l’aire lliure. La seva calidesa, resistència i versatilitat la converteixen en un material perfecte per a mobles i accessoris en jardins i voltants de piscines. Elements de fusta, com bancs, jocs de cadires i taules, gronxadors, gandules, tamborets i caixons, poden crear una atmosfera acollidora i natural. A més, la fusta és ideal per a estructures en els entorns exteriors, com pèrgoles, parets o panells verticals, i tanques. La seva capacitat d’adaptar-se a l’entorn verd i la seva resistència a les inclemències del temps permeten una inversió a llarg termini que enriquirà l’espai i el temps a l’aire lliure.

Redescobreix el teu jardí amb Buch1900: T’ajudem a crear l’espai ideal

A Buch1900, entenem la importància que els espais exteriors tinguin essència, alhora que ofereixin comoditat i funcionalitat. Com a especialistes amb 5 generacions d’experiència en mobles de fusta i disseny, us oferim assessorament personalitzat per ajudar-vos a crear un entorn exterior personal i únic. Treballem amb fusta d’alta qualitat i altres materials seleccionats amb cura, assegurant que cada peça no només sigui visualment atractiva i adaptada als vostres gustos, sinó que també sigui resistent a les condicions exteriors i ofereixi la funcionalitat desitjada.