Blog Notícies


EL SOSTRE, UNA FONT DE DECORACIÓ I ESTILS PER EXPLORAR

28/07/2023

 

Categoria: Decoració i disseny

El sostre és una part de l’espai interior que sovint es passa per alt a l’hora de decorar. No obstant això, cada vegada més, es converteix en una tendència en alça en la decoració d’interiors. El sostre ofereix un gran potencial per explorar i proporciona una oportunitat única per afegir estil i personalitat a cada espai. A continuació, explorem algunes idees i opcions per decorar el sostre i els resultats que podem aconseguir amb la seva aplicació.

Bigues de fusta

Les bigues de fusta són una opció ideal i molt versàtil. Segons la seva col·locació, forma i color, poden complementar diferents estils decoratius, com ara el rústic, el rural o el modern, entre d’altres. Amb la seva presència, el sostre guanya en caràcter i calidesa, oferint un ambient acollidor alhora que ressaltant els acabats d’alta qualitat que aporta aquest material.

Fals sostre amb pladur

El pladur permet crear estructures i dissenys personalitzats en el sostre. Els falsos sostres de pladur són una opció versàtil i moderna que permet jugar amb les formes i l’estructura. Es poden utilitzar per crear efectes tridimensionals o per ressaltar certes àrees de l’espai. També poden ocultar cablejat o il·luminació integrada.
Llistons de fusta o PVC

Els llistons de fusta o PVC són una opció estètica i càlida per a la decoració del sostre. Aquestes peces són fàcils de col·locar i permeten crear diferents dissenys i estils. Es pot optar per un sostre amb llistons de fusta per a un aspecte tradicional amb acabats d’alta qualitat o fer servir bigues de PVC per a un aspecte més modern i de baix manteniment.


Afegir motllures

Les motllures s’han usat durant segles per afegir detalls ornamentals i definir els límits entre parets i sostre. Són una opció clàssica i elegant i poden ser simples o complexes, segons el gust i l’estil desitjat. Són una manera excel·lent de donar caràcter i sofisticació a qualsevol estança, ja que aporten un toc de personalitat únic. Algunes opcions de motllures populars inclouen cornises, rosetons i frisos.

Jugar amb els colors del sostre

Una opció interessant per a destacar el sostre és pintar-lo amb un color més fosc o més clar en comparació amb les parets. Aquesta tècnica pot crear un efecte visual únic i aportar un toc original a l’espai. El contrast entre colors pot ajudar a definir visualment l’espai del sostre i donar-li profunditat.

En el cas de sostres amb bigues, pintar les bigues amb colors diferents de les parets o el sostre pot crear un contrast interessant i destacar-les com a element decoratiu. Es pot optar per colors neutres per a un aspecte més discret o utilitzar colors atrevits per a un efecte més impactant.


Rajoles decoratives

Les rajoles decoratives no només són per a les parets o els paviments, sinó que també es poden usar per decorar el sostre. Les rajoles de disseny únic poden ser una opció sorprenent i atrevida per donar un toc especial a l’espai i es pot optar per un disseny monocrom o un mosaic colorit, depenent de l’estil i la personalitat desitjats.


Paper pintat

Estem acostumats/des a veure el paper pintat a les parets, però la realitat és que es pot aplicar a qualsevol superfície amb resultats sorprenents, en aquest cas, el proposem com a opció decorativa per al sostre. Hi ha una gran varietat de papers pintats disponibles amb dissenys i patrons únics. El paper pintat al sostre pot afegir profunditat, textura i un toc artístic a l’espai. Es pot optar per un paper pintat amb un disseny subtil per a un aspecte més elegant o un paper pintat amb un patró audaç per a un efecte més destacat.


Plantes, flors, llums i penjants

Els articles penjants són una manera creativa de decorar el sostre i afegir un toc especial a l’espai. Es pot optar per penjar plantes, flors o llums del sostre per crear un efecte visual interessant i donar vida a l’habitació. Aquesta opció és perfecta per a espais amb sostres alts i ofereix una manera única de decorar l’espai des de dalt.


Explora la teva creativitat i dona una nova vida al teu sostre

A Buch1900 tenim més de 5 generacions d’experiència fent projectes a mida i personalitzats per als nostres clients, ajudant-los a crear el seu espai únic i personal. Treballem amb fusta de primera qualitat i tècniques d’última generació per crear les solucions en mobiliari i decoració que els nostres clients necessiten. Contacta amb nosaltres si vols donar-li al teu sostre una nova vida.