Blog Notícies


COM DECORAR AMB PLANTES D’INTERIOR: BENEFICIS, CONSELLS I RECOMANACIONS

28/04/2023

 

Categoria: Decoració i disseny

plantes d'interior

Decorar amb plantes d’interior és una forma excel·lent per a donar vida i personalitat a la teva llar. Les plantes no només són boniques, sinó que també proporcionen una sèrie de beneficis per a la salut mental i física. En aquest article, t’expliquem els beneficis i compartim amb tu consells i recomanacions per ajudar-te a triar les plantes adequades per a cada espai.

 

Beneficis de la decoració amb plantes

Les plantes ajuden a omplir espais buits i donar un toc fresc i acollidor a qualsevol estança, connectant l’ambient amb la natura i creant un entorn més relaxant i reconfortant.

Les plantes d’interior purifiquen l’aire, absorbint el diòxid de carboni i altres toxines, millorant la qualitat de l’aire i ajudant a prevenir problemes respiratoris i al·lèrgies.

Diversos estudis han demostrat que les plantes promouen la reducció de l’estrès. Tenir plantes al nostre entorn té un efecte relaxant, ajuda a alleujar tensions, millorant l’estat d’ànim i la sensació de benestar.

 

decoració d'interiors amb plantes

 

Escollir les plantes ideals per a cada espai

Per triar les plantes adequades per a cada zona de la llar, és important tenir en compte la llum, la temperatura, la humitat i la grandària de l’espai. Aquestes són algunes recomanacions generals segons el tipus d’estança:

Sala d’estar: Les plantes de fulla gran i exuberant, com el ficus, són excel·lents per a salons grans amb molta llum natural. Si hi ha poca llum natural, la sansevièria o l’espasa de Sant Jordi són molt adients.

Cuina: Les plantes aromàtiques com la menta, l’orenga o l’alfàbrega són excel·lents opcions per a la cuina. Són plantes fàcils de cultivar, aromatitzen l’espai i són un condiment perfecte per cuinar.

Habitacions: Les plantes de floració com les orquídies o les violetes donen un toc de color i vida i una lleugera i agradable fragància natural. La llengua de sogra o la dracena són també bones opcions, netegen l’aire i ajuden a promoure un somni saludable.

Bany: Aquest espai sol ser més humit, s’han de triar plantes adients per aquestes característiques, el samaruc o la plectranthus són apropiades per entorns humits.

 

Tips per una decoració amb plantes única i sorprenent

1. Agrupa les plantes: Agrupar les plantes ajuda a crear un punt focal interessant i a omplir espais buits. Una taula o estant de plantes és una gran opció.

2. Experimenta amb diferents tipus de plantes: Pots jugar amb flors i plantes de diferents colors i textures per aconseguir una combinació única. Per exemple, pots combinar una planta de fulles verdes amb plantes de flors de diferents colors i formes.

3. Parets i sostres: Es pot crear una paret de plantes utilitzant un sistema de jardineria vertical, amb diferents varietats de plantes per crear un mural verd impressionant. Per als més atrevits, les plantes també es poden fer servir per decorar els sostres, la cadena de corals, el filodendre o les cistelles de plantes són bones opcions.

4. Juga amb diferents altures: Col·locant plantes de diferents alçades podem crear una “jungla urbana” en un racó de la casa. Amb plantes petites, mitjanes i grans, obtindrem un efecte visual i ambiental únic.

5. No t’oblidis dels testos: Per posar el toc final a la decoració, els testos són un factor important. A banda de triar els colors i les textures que més ens agradin, també hem de tenir en compte el seu material. Els de ceràmica i argila són bons per a plantes que necessiten un bon drenatge, mentre que els testos de plàstic són adequats per a plantes que necessiten més humitat.

 

decorar amb plantes d'interior

 

Mobles i plantes en plena harmonia

A Buch1900 portem 5 generacions de creació de projectes personalitzats per a tota mena d’espais i estils. T’ajudem a combinar plantes i mobles per crear un espai harmoniós i equilibrat a la teva llar, dissenyant cada detall per satisfer les teves expectatives i ajustar-se als teus gustos. Contacta amb nosaltres i comencem a dissenyar el teu projecte junts!