Blog Notícies


L’ESTRUCTURA INTERNA DEL PVC

10/11/2020

 

Categoria: PVC

Una construcció complexa, per un resultat senzill

Quan els tancaments de PVC, siguin finestres o portes, estan instal·lats, semblen realment senzills. Els acabats exteriors estan pensats per resultar el màxim de pràctics i estètics. Però alhora, oculten tot un entramat de càmeres i peces que unides de la manera correcta aporten les millors prestacions del mercat.

Amb aquest article et volem desvelar els secrets més amagats del PVC i quin sentit tenen aquestes càmeres.

Detall estructural d’un perfil de PVC model E

 

El PVC, d’entrada, és el material amb les millors prestacions d’aïllament (més que l’alumini i la fusta). Així doncs, quines són les funcions de l’estructura interna?

  • Força estructural. Com més gran és una superfície llisa (de qualsevol material) més fàcil és que es deformi, ja d’entrada, per la simple força de la gravetat. Ara, per contra, pensa el teulat d’una casa, en les columnes que l’aguanten: com més n’hi hagi i com més juntes, més sòlid serà el conjunt. En el perfil de PVC funciona de la mateixa manera: aconseguim crear “columnes” i “travessers” que permeten donar més solidesa al conjunt.
  • Aïllament tèrmic. Més enllà de la precisió amb què es pot dotar els perfils, per un perfecte encaix, l’estructura interior també genera càmeres tèrmiques que eviten la transmissió de temperatura, tant des de l’interior a l’exterior com a la inversa. Pensa, per exemple, si escalfes una habitació (amb una estufa, una llar de foc…) la temperatura de les estances que hi estan en contacte augmenta lleugerament, però com més lluny estan, menys augmenten. La temperatura es conté.
  • Aïllament acústic. A més d’absorbir l’energia de les ones de so, un dels principis més importants en aïllar del soroll és estanquitat. Les ones de so si troben un forat, per petit que sigui, aconsegueixen “travessar” el material i recuperar energia: no haurem pogut aïllar el soroll. El PVC, en ser estructuralment una sola peça (degut a la fabricació per extrusió) evita aquesta transmissió directa. A més, el so en intentar penetrar cadascuna d’aquestes càmeres es debilita, perdent energia i, per tant, quedar aïllat.
  • Aïllament humitat. Com en el cas del so, com que no hi ha fissures estructurals, la humitat no es pot transmetre directament a l’interior. Així i tot, l’aire de per si conté líquid en suspensió, sigui d’humitat o de pluja directa. Els perfils de PVC tenen càmeres especials per drenar i evacuar l’aigua. També, tenen uns petits forats que permeten a la humitat no quedar-se estancada en l’interior de l’estructura.

 

Característiques del material

El PVC, o policlorur de vinil, és el derivat del plàstic més versàtil, ja que depenent del tractament que se li apliqui pot ser un material rígid o flexible, i per tant adaptable a tota mena d’estructures. A més, té una gran durabilitat i resistència a la corrosió, característiques que el converteixen en un material ideal per a una construcció resistent i de qualitat. El que converteix al PVC en una opció perfecta per a la construcció de portes i finestres és la seva baixa inflamabilitat, no es crema fàcilment i, en cas d’incendi, un cop retirada la font de calor el foc no continua. Per tant, és una opció segura i fiable per a la teva llar.

Les nostres finestres d’altes prestacions, a més, inclouen una termofibra i una escuma de PVC dins el perfil per millorar l’aïllament, així com cables d’acer per augmentar l’estructura. Els vidres són baixos emissius, amb control solar, amb un intercalat tèrmic i amb la càmera omplerta de gas argó. A més, l’interior té un perfil dessecant.

Detall dels materials d’un perfil de PVC

 

Muntatge

Més enllà de les seves fantàstiques propietats, el més important és com es treballa la finestra, és a dir com es produeix i com s’instal·la. Aquest procés cal que sigui molt curós i precís.

  • Producció. Amb els amidaments més precisos, seleccionem els perfils de PVC, que ens arriben ja amb la forma, en peces grans. Gràcies a la tecnologia més avançada els tallem a mida, els soldem i muntem el tancament en si (el tancament final).
  • Instal·lació. Ja in situ, muntem cada tancament al seu emplaça-ment final. És molt important com  es treballa la cargolaria per unir cada peça i aconseguir que funcioni com un sol conjunt. És una feina delicada, de precisió que és imprescindible per aconseguir l’acabat professional.

Detall de la instal·lació d’un perfil de PVC

LA MILLOR FOTO, LA DEL PERFIL

Buch1900 tenim les millors solucions en tancaments de PVC amb una amplíssima gamma d’acabats, que s’adapta a les teves necessitats tant estètiques, funcionals, com de pressupost. Som distribuïdors oficials de Sumum, el que ens permet oferir-te la millor relació qualitat-preu. Descobreix més de Sumum aquí. Més informació sobre finestres de PVC aquí. 

……

Benvingut a Buch1900, una història que es remunta 5 generacions.