Blog Notícies


UN MATERIAL CONDUCTOR DE TEMPERATURA COM A AÏLLANT?

30/05/2019

 

Categoria: Alumini, PVC

Tots tenim als nostres habitatges elements que estan fabricats amb alumini, un material conductor de la temperatura com, per exemple, els radiadors de calefacció o algunes paelles i olles.

No resulta incongruent fer servir com a aïllant un material que és precisament el contrari a un aïllant? Seguint la lògica, això podria suposar un malbaratament i una major despesa d’energia per la calefacció en un habitatge.

Per evitar que passi això, els fabricants compensen parcialment la propietat conductora de l’alumini, inserint una zona que fa d’aïllant al centre del perfil. És el que es coneix com a Trencament de Pont Tèrmic.

El Trencament de Pont Tèrmic té un gruix d’entre 2 mm i 3 cm, segons la qualitat del perfil. Els perfils de PVC, amb doble o triple vidre, aconsegueixen reduir fins a un 70% el consum d’electricitat destinat a climatització.

Però, per què tenir només entre 2 mm i 3 cm d’aïllant, podent tenir tot un perfil de 70 mm de PVC completament aïllant? Aquest tipus de finestres es fan servir cada vegada més a la construcció, a causa de l’alta eficiència energètica que aconsegueixen. A més, combinen comoditat, elegància, disseny amb aquest excel·lent aïllament tèrmic i acústic. La soldadura dels marcs i les fulles de les finestres de PVC fan que siguin hermètiques, ja que no hi ha pèrdues ni infiltracions d’aire per la presència de petites obertures. En canvi, trobem que les soldadures d’alumini són només unions reblades o cargolades que no ens reporten els mateixos beneficis.

Avui dia el que li demanem a una finestra és que ens doni confort a l’habitatge, amb el menor consum d’electricitat, justament el que pot oferir una finestra SUMUM de PVC.

Benvingut a BUCH1900, una història que es remunta 5 generacions.