Blog Notícies


AVANTATGES I BENEFICIS DE FER ELS MOBLES A MIDA

24/02/2023

 

Categoria: Decoració i disseny, Mobiliari

Avantatges i beneficis dels mobles a mida

Triar els mobles de la llar és un procés emocionant i que fem amb il·lusió, imaginem com quedarà cada racó amb mobles de dferents estils i materials, deixem volar la creativitat, busquem inspiració a les tendències d’interiorisme i als diferents estils decoratius. Després de recrear mentalment diferents opcions i combinacions, finalment tenim una idea dels mobles que necessitem per construir el nostre espai únic i personal, ara només falta fer-ho realitat.

Trobar al mercat els mobles perfectes és tot un repte, tot i tenir la sort de trobar un moble que s’ajusti força al que busquem, és difícil que s’adapti totalment a les mides i característiques de l’espai on el volem col·locar i que tant l’estètica com les prestacions coincideixin fidelment amb el que volem. El procés pot ser llarg i tediós, i és possible que no aconseguim un moble que s’adapti completament al que busquem, però sempre hi ha una opció més fàcil que garanteix el resultat desitjat: els mobles a mida.

Els múltiples avantatges dels mobles a mida, o personalitzats

Amb un moble a mida podem materialitzar el que realment necessitem i configurar cada detall, estalviant-nos l’esgotadora recerca de trobar al mercat mobles que compleixin els nostres requisits i combinin amb el nostre estil. A banda d’estalviar-nos temps i maldecaps, els mobles a mida ofereixen una solució directa i totalment personalitzada, i tenen molts avantatges:

· Aprofitament total de l’espai de l’habitació 

Un dels principals avantatges dels mobles personalitzats és que es poden adaptar a qualsevol espai i ens permeten aprofitar cada racó. Les zones més complexes o específiques com els espais entre columnes, els sostres baixos o inclinats i els elements arquitectònics ovalats deixen de ser un repte i es converteixen en oportunitats per crear racons únics i especials.

· Disseny exclusiu adaptat a tots els gustos i les tendències 

El material, els colors, els acabats, les mides, els components… Podràs triar tots els detalls, tindràs un moble únic que s’adapti al teu estil i personalitat, donant un aire realment singular a la teva llar. La part estètica no és l’únic benefici de la personalització total, la utilitat del moble també s’adaptarà a allò que realment necessites: la quantitat de calaixos, les baldes, l’alçada dels elements, les obertures…Creació de mobles a mida per diferents espais

· Qualitat superior dels materials i acabats

Els mobles personalitzats reben molta més atenció durant el seu procés de fabricació que els mobles de fabricació en sèrie i el resultat final se’n veu beneficiat. Els materials utilitzats són generalment de millor qualitat i podem triar els de la nostra preferència per a cada moble amb l’orientació del professional que es faci càrrec de la fabricació, que ens ajudarà a triar el material més adient per a cada cas.

· Millora en la durabilitat i la resistència del moble

El grau d’especificació del moble a mida, que ens permet triar materials d’alta qualitat adients per cada espai i l’elaboració per part d’un professional especialitzat, permet allargar la vida útil del moble i el seu estat òptim al llarg del temps.

A l’hora de triar els materials i els acabats podrem tenir en compte totes les característiques de l’espai on es col·locarà, si per exemple hi toca molt el sol, si tindrà molta o poca ventilació, si és un espai humit o sec… garantint una millor adaptació a l’entorn i millorant així la seva durabilitat.

· Solució sostenible i més respectuosa amb el medi ambient

Els beneficis dels mobles a mida van més enllà d’aconseguir gaudir d’espais totalment únics i adaptats a nosaltres, també ajudem al medi ambient i reduïm la impremta mediambiental. A banda de contribuir a una producció molt més sostenible que la utilitzada per la fabricació industrial de mobles en sèrie, els materials també s’aprofiten i es reutilitzen en major grau. La seva durabilitat superior fa que no haguem d’estar canviant els mobles cada poc temps. 

Què cal tenir en compte per encarregar mobles a mida?

  • Abans d’iniciar el procés de creació del nostre moble personalitzat, cal tenir clares les mides que necessitem, tot i que pot semblar obvi, és important prendre amb precisió les mesures de l’espai on volem col·locar el moble.
  • Cal tenir en compte també les característiques concretes de l’espai. Estèticament, tindrem en compte aspectes com els colors, la il·luminació i l’estil de decoració, per tal que el disseny del moble s’adapti al nostre estil. 
  • Un altre punt rellevant són les condicions ambientals que ja hem esmentat: humitat, temperatura, si hi toca el sol… Això ens ajudarà a triar els materials òptims per a cada cas.
  • L’elecció del professional amb qui treballarem és una decisió clau, cal fer una bona selecció i valorar aspectes com l’experiència i metodologia de treball. També és rellevant poder veure projectes que hagi realitzat per poder comprovar la qualitat dels treballs.

Mobles a mida per tenir un estil únic i personalitzat

Els teus mobles personalitzats amb Buch1900

Si ja has visualitzat com són els teus mobles a mida ideals o t’agradaria rebre assessorament per ajudar-te a crear els teus mobles únics i personals, a Buch1900 tenim 5 generacions d’experiència en la fabricació de tota mena de mobiliari. Treballem amb tecnologia d’última generació i tècniques innovadores, fent servir exclusivament materials de la millor qualitat per fer realitat el teu moble ideal amb els millors resultats.