Blog Notícies


TENDÈNCIES D’INTERIORISME I DISSENY PEL 2023

25/01/2023

 

Categoria: Decoració i disseny

Tendències d'interiorisme i disseny 2023 - portada

A Buch1900 ens agrada estar al dia de les últimes novetats. Amb el començament del nou any ens agrada investigar i fer recerca de totes les modes i línies d’estil que seran protagonistes de blogs i revistes de decoració i interiorisme durant els propers mesos. Com cada any, volem compartir amb vosaltres les tendències d’interiorisme i disseny que destacaran durant el 2023.
 

AGAFEU-VOS, QUE VENEN CORBES

Aquest any les corbes tindran un paper destacat als projectes de decoració d’interiors, i s’integraran a tota mena d’elements, des de mobiliari i accessoris, fins a elements arquitectònics com parets, columnes, escales…
Especialment, veurem aquesta tendència en zones d’ús habitual i comú, llocs com el menjador, on passem moltes hores de la nostra vida diària. L’ús de línies sinuoses i arrodonides aporta tranquil·litat i confort, dona una sensació de recolliment i seguretat que les línies rectes no arriben a aconseguir. Algunes idees per decorar el menjador amb línies corbes seria incloure elements com el sofà, una taula o làmpades amb un disseny arrodonit.
Jugar i combinar els elements corbs com arcs i semicercles amb formes rectes dona un punt extra a aquest estil, destacant encara més les formes rodones.
 

L’AMPLITUD DELS ESPAIS OBERTS I DIÀFANS

Un altre element que guanyarà molta importància aquest any són els espais oberts. Cada cop és més habitual veure cuines integrades amb el menjador, apartaments tipus estudi diàfan, lofts, i fins i tot el bany integrat amb l’habitació.
Els espais oberts converteixen dos o més espais independents en un únic espai multifuncional més gran que té molts avantatges. Un menjador-cuina, per exemple, permet compartir més temps amb la resta de persones amb les que vivim, gaudint així de més temps junts, i l’espai obert aporta sensació d’amplitud.
L’habitació amb bany integrat és una de les tendències més innovadores i els seus pioners són els més atrevits. El mobiliari de bany, cada cop més modern i estètic, és també un element clau digne de ser exhibit. Amb aquest tipus de reformes guanyem espai i comoditat. La clau d’aplicar aquesta obertura és fer una bona delimitació d’espais amb un element de disseny que aporti un toc estètic i senzill, per exemple, un biombo. Una bona il·luminació i un disseny minimalista amb materials naturals són la clau per l’èxit de la fusió d’espais a casa.
 

tendències d'interiorisme 2023 - espais oberts i diàfans

 

HARMONIA CROMÀTICA PER A CREAR BENESTAR

La natura i la sostenibilitat continuen tenint un dels papers més importants a l’interiorisme i la decoració d’interiors, i els colors sempre són un aspecte important a tenir en compte a l’hora de redecorar una estança. Aquest any els colors estrella són els que podem trobar a la natura, els verds, els blaus, els colors terrosos, els tons càlids…
Els tons blaus i els verds són colors que es relacionen fàcilment amb elements naturals com el mar, el cel, l’aigua d’un estany, les fulles de les plantes… tots ells elements que aporten calma i estabilitat dins del moviment de la rutina. Aquests colors evoquen inspiració, creativitat, llibertat i lleugeresa a l’entorn, ideals per tenir la ment en calma i alhora activa.
Per aportar calidesa a les estances veurem accessoris i materials en colors càlids i terrosos com diversos marrons, beix i teula. La combinació d’aquests colors amb il·luminació càlida i mobiliari de materials naturals com la fusta o el bambú crea espais realment acollidors i donarà un caliu especial a la teva llar.
 
 

interiorisme 2023 - pareds amb textures

UN RENTAT DE CARA A LES PARETS

Les parets sovint són erròniament delegades a un segon pla de la decoració d’interiors, però són un element realment important que aporta la cohesió final de cada espai.
Seguint la tendència d’aproximar-nos més a la natura, els colors naturals seran els protagonistes, i la textura és definitivament el punt fort d’aquesta tendència. Cada cop s’apostarà més per textures ben visibles, acabats perfectament imperfectes que tenen molta personalitat i donen un toc natural. Entre les tècniques de textura més destacades hi trobem el “tadelakt”, una tècnica marroquina a base de calç artesanal, la pintura amb efecte de ciment, el microciment i l’estucat.
També torna amb força el paper pintat, que ajuda a ressaltar encara més l’acabat texturat quan els combinem.
 
 

LA FUSTA, UN CLÀSSIC QUE NO FALLA MAI

La fusta és un element que no pot faltar, és un material càlid, atemporal, resistent i totalment adaptable als diferents estils decoratius. El seu origen natural ajuda a mantenir la sostenibilitat del medi ambient i a reconnectar les nostres llars amb la natura. És fàcil de combinar, ofereix una gran quantitat d’opcions pel que fa a estils, acabats, colors i textures, i permet treballar mobles i objectes a mida per cada racó.
A banda de veure-la al mobiliari, també guanya presència a altres elements com terres i parets i cada cop es veurà més a estances com la cuina i el bany.
 
tendències d'interiorisme i disseny - la fusta un clàssic de moda 2023
 

Suma’t a les noves tendències

A Buch1900 t’oferim solucions totalment adaptables i funcionals que t’ajudaran a donar a la teva llar l’essència que vols transmetre. Desenvolupem els projectes de forma exclusiva i personalitzada, per aconseguir junts el millor resultat. T’acompanyem a portar la teva llar al següent nivell!