Blog Notícies


ALUMINI: ESTIL I FUNCIONALITAT

15/01/2020

 

Categoria: Alumini

Buch1900, alumini, estil i funcionalitat.

El metall preferit dels arquitectes

Sabies que els metalls s’utilitzen àmpliament en arquitectura i en interiorisme, creant construccions metàl·liques? L’acer, el ferro i l’alumini en són els més habituals. Podem trobar-los en grans estructures, gràcies a la seva capacitat de suport, alhora que lleugeresa. També en les façanes, tant per la resistència a les inclemències meteorològiques, com per la seva sensació moderna. Fins i tot en canalitzacions internes, gràcies a la seva flexibilitat i la gran resistència a la corrosió.

L’alumini és el més lleuger i el més mal·leable dels tres. Això permet fer perfils per tancaments fins, sent molt resistents. Però, quines són les seves característiques?

  • Resistència: té la relació resistència/pes més alta que els altres. També aguanta la corrosió per aire, aigua o productes químics. I tot això, amb una gran impermeabilitat.
  • Lleugeresa: amb un mateix volum, pesa al voltant d’un terç que l’acer. Això fa que sigui econòmic i fàcil de transportar. Així, ens ajuda a obrir el tancament sense esforç.
  • Reciclatge: és 100% reciclable, és a dir, la seva vida útil és infinita, ja que es pot recuperar tantes vegades com es desitgi sense perdre les seves propietats. Per tant, garanteix la reducció de residus, sent molt més sostenible.

A més, amb perfils fins de l’alumini es poden subjectar grans vidres i, per tant, augmentar les dimensions del tancament per maximitzar les obertures, així com l’entrada de llum. També s’ha evolucionat amb el trencament del pont tèrmic, és a dir, s’inclou un element aïllant al marc de les finestres per tal que no hi hagi transmissió de fred o calor.

Avantatges de l’alumini

Les seves propietats fan de l’alumini un material molt interessant i avantatjós davant d’altres: 

  • Llarga vida útil:  té una durabilitat prolongada, sense hagis de fer grans cures ni dedicar-li molt temps per mantenir-lo en bones condicions.
  • Varietat d’aplicacions: és un material molt mal·leable i versàtil, es pot utilitzar per: tancaments metàl·lics, façanes, portes, finestres, baranes, reixes…
  • Altes possibilitats estètiques: l’alumini permet un gran ventall d’acabats que s’adapten el que busques: lacats de color, imitació de fusta i un llarg etcètera. 
  • Seguretat: és molt resistent contra el foc i les altes temperatures. 

Els nostres projectes

Gràcies a totes les característiques que t’hem comentat, l’alumini és un producte molt utilitzat a la construcció de nous edificis, reformes i rehabilitacions, sobretot en elements exteriors. A continuació et presentem una mostra de projectes que hem realitzat amb aquest material tan versàtil i funcional. 

Finestres Clínica Guttman

 

Clínica Guttman

 

Forrament d’alucobond

 

Revestiment exterior d’alucobond

 

Aprofita tot allò que et pot aportar el metall preferit dels arquitectes!

A Buch1900 tenim moltes opcions en alumini perquè puguis aprofitar les millors propietats d’aquest material. Més informació aquí. Deixa’t impressionar amb les nostres millors obres amb alumini aquí.

Benvinguts a Buch1900, una història que es remunta 5 generacions.