Blog Notícies


EL DISSENY JAPONÈS ESTÀ DE MODA!

23/01/2020

 

Categoria: Decoració i disseny, General

L’equilibri i la quietud de les llars nipones

Sabies que l’estil japonès en interiorisme està en auge? El ritme frenètic del nostre dia a dia ens porta a desitjar tenir un espai on relaxar-nos i allunyar-nos dels sorolls de l’exterior. És per això que prenem com a referència aquesta cultura on el disseny zen, la senzillesa i la naturalitat en la decoració d’interiors són primordials. De fet, al Japó es valora el Danshari, és a dir, la vida simple i estructurada. Per això, decoren les seves llars tenint en compte l’ordre i l’harmonia, i alhora, creen espais confortables i serens.

En què consisteix aquest estil?

  • Disseny zen: està basat en el budisme. La seva intenció és buscar el benestar del cos i de l’ànima a través de l’harmonia i la claredat. Les línies són netes i elegants en cadascun dels espais, evitant, en tot moment, el desordre. En la cultura japonesa es dóna importància al Kansei, és a dir, el plaer amb el que s’interactua amb els diferents elements.
  • Minimalisme: es busquen espais oberts i ordenats evitant ambients visualment carregats. Així, aquest estil es caracteritza per simplificar al màxim i desfer-se de tots els elements innecessaris i reduir la decoració a l’essencial. Per tant, factors com la funcionalitat i l’equilibri són molt importants.
  • Elements naturals: en la tradició japonesa existeix un gran arrelament i respecte per la natura. És per això que en aquest estil hi abunden aquests tipus de components. S’utilitza sobretot la fusta combinada amb el bambú, el cotó, el paper d’arròs i el lli.
  • Tons neutres: pel que fa als colors, a les cases japoneses s’utilitzen en major quantitat tons neutres com el beix, el blanc i el marró clar amb punts de contrast de colors vius com el verd, el vermell i el blau.

Per tant, a les llars del Japó cada element té molta importància. Els habitatges solen ser petits, així que es distribueix l’espai a través d’estructures canviants com divisions corredisses per aprofitar-los al màxim. A més, podem incloure tocs zen a partir d’espelmes aromàtiques i algun bonsai o afegint decoracions amb pedres. D’aquesta manera aconseguirem un ambient més acollidor i agradable. 

T’ajudem a decorar la teva llar segons la tradició japonesa!

A Buch1900 tenim moltes solucions en fusta perquè puguis integrar-les en la teva llar d’estil japonès. Descobreix el nostre catàleg de possibilitats de fusta aquí i gaudeix dels seus avantatges. Més informació sobre nosaltres aquí.

Benvinguts a Buch1900, una història que es remunta 5 generacions.