Blog Notícies


DISSENY ECLÈCTIC: L’ART DE COMBINAR ESTILS

04/10/2022

 

Categoria: Decoració i disseny, Mobiliari

decoració interior eclèctica

L’estiu ja s’ha acomiadat aquest any, arriba la tardor i el fred, i els moments càlids ara els vivim a casa. Un cafè calent, manta, sofà i peli, llibre… són petits plaers que ja podem començar a gaudir, i res millor que fer-ho en un entorn confortable i acollidor. 

Sentir-se a gust en el teu espai és més important que mai en aquests mesos que passem més temps a casa. Pot ser un gran moment per redecorar, canviar o incloure nous estils a la decoració de les nostres estances.

Ets una persona viatgera, atrevida, sense por de provar noves tendències i amb ganes de renovació i creixement? Si la resposta és si, para atenció, t’ensenyem com aplicar l’estil eclèctic i que casa teva pugui reflectir la teva personalitat i experiències en plena harmonia.

 

decoració eclèctica

 

UN ESTIL ON TOT POT SER INCLÒS

Un estant rústic trobat en una fira un diumenge al matí, cortines art decó de l’escapada del mes pasat, una butaca vintage d’anticuari, les figuretes de record de Tailàndia i les del Perú, la catifa nòrdica… Com es poden combinar creant un espai únic i harmònic? La filosofia eclèctica n’és la resposta. A Buch1900 sabem com ajudar-te a mantenir la teva essència per gaudir de tot allò que t’agrada i crear un ambient personal únic.

La decoració d’interiors és un art, per poder incloure tot sense crear un caos visual hem de tenir en compte els principis bàsics de l’estil eclèctic:

  • Crear la nostra directriu temàtica: triar les diferents textures, gamma de colors de cada estança o estil decoratiu principal. Partint d’aquesta base, podrem integrar tots els elements amb cohesió.
  • Treure el màxim partit a les peces úniques: Una espectacular catifa de colors vius al menjador, un mirall vintage a l’entrada o l’escriptori de roure del despatx. Aquests elements amb caràcter poden ser les peces centrals d’una habitació, reserva un lloc on destaquin i llueixin, que es vegi que són les protagonistes. 
  • Evitar la saturació: I si al menjador tenim també una butaca vintage que destaca molt a banda de la catifa? Per evitar que dos elements principals competeixin entre si podem crear espais visualment diferenciats. Per exemple, podem posar la butaca al costat de la finestra, amb una tauleta de fusta que l’acompanyi amb una làmpada de llum suau i càlida, creant un raconet especial dintre el menjador. 
  • Originalitat equilibrada: Jugar i ser creatiu és la base d’aquest estil, però hem de poder organitzar les nostres idees per poder donar harmonia a cada estança de manera global, cada zona pot tenir el seu estil únic. Un bon truc és agrupar els elements que tinguin punts en comú, un estil similar, que estiguin dintre d’una mateixa gamma de colors… Per exemple, els objectes ètnics quedaran bé junts encara que tinguin una procedència i antiguitat diferents.
  • Aprofitar l’espai intel·ligentment: Ens acollim a la màxima de teoria visual “menys és més”, si tens decoració variada intenta posar els diferents objectes en espais amplis, com grans mobles de fusta, amb suficient espai buit entre ells, que cada peça tingui el seu lloc, i evitarem crear una sensació d’atapeïment. Si disposem d’espais més petits és recomanable reduir la gamma de colors, textures o elements clau per mantenir la cohesió.

 

UNES IDEES PER COMENÇARestil eclèctic

Una de les tècniques que donen millors resultats en ambients eclèctics és la combinació del modern i l’antic. Un ambient amb una combinació ben equilibrada aporta un aire atemporal i únic que no passarà mai de moda. Pots aprofitar per posar tots aquells objectes antics amb valor sentimental que abans no sabies on posar, i gaudir d’ells cada dia. 

El truc és organitzar i distribuïr bé la quantitat d’antiguitats i objectes moderns, per exemple, si els nostres mobles són d’estil modern, podem jugar amb elements vintage com catifes, mantes, coixins o gerros que complementin als mobles i que aportin el toc de color i calidesa ideal.

També és important tenir en compte parets, terra i il·luminació ambiental. La tonalitat de les parets, si el terra és de fusta o de rajola, si les llums són càlides o fredes, el tamany de les  finestres… Aquests elements poden beneficiar molt a aquest estil si sabem aprofitar-los. Utilitza’ls com a base per decidir la sensació que vols que tingui l’ambient, i valora si és necessari un canvi o renovació per ajustar-los a l’estil que vols crear.

DECIDEIXO I DESPRÉS ACTUO

La planificació és important, busca inspiració a Internet o revistes de decoració, fes un repàs de tot allò que tens guardat, què vols conservar i què no, deixa volar la teva imaginació i visualitza un espai on t’agradaria viure cada dia. 

Tria tot allò que voldràs fer servir, i tot allò que potser et falta per crear l’espai perfecte que has dissenyat mentalment, és molt important tenir clar l’estil de cada ambient per aconseguir fer realitat tot allò que has imaginat. 

Un cop ho tinguis clar, no t’ho pensis més i gaudeix del procés de crear, combinar i fer proves fins que cada espai sigui de revista!

 

interiorisme eclèctic

 

A Buch1900 t’acompanyem a trobar el teu estil únic

Tenim 5 generacions d’experiència dissenyant espais i peces úniques que s’adapten a cada estil personal. Formes, materials, mides, acabats… imagina sense límits, nosaltres ens encarreguem de fer-ho realitat!