Blog Notícies


ESPAIS INFANTILS PER JUGAR A CASA

27/06/2022

 

Categoria: Decoració i disseny, Mobiliari

espais infantils

Ara que els més petits de la casa gaudiran d’unes merescudes vacances després del curs escolar, és el moment ideal per crear espais a la teva llar que ells puguin disfrutar. Espais divertits, segurs i estimulants sense comprometre l’estil de la teva llar, et donem idees!

LA IMPORTÀNCIA DE JUGAR

El joc és quelcom fonamental en el desenvolupament dels nens, aprenen jugant i desenvolupen habilitats a tots nivells: es relacionen amb el seu entorn, exploren el món, deixen volar la seva creativitat, inventen, creen i somien… El millor que podem fer és crear per a ells espais funcionals que afavoreixin el joc de manera segura i còmoda. Al cap i a la fi, el joc es una garantia de salut física i emocional per als més petits, i ens dona la oportunitat als grans de conectar amb ells i gaudir de temps de qualitat.

 

espais infantils jugar

 

IDEES PRÀCTIQUES PER AFAVORIR LA ORGANITZACIÓ

Amb els espais infantils és probable que tard o d’hora acabi generant-se un caos. Un dels aspectes amb què es pot aprendre molt jugant és la organització i el valor de l’ordre. És important establir unes pautes clares d’ordre i emmagatzematge de les joguines, i la manera més senzilla de fer-ho és facilitant zones d’organització als espais infantils. Ha de ser una zona accessible, pràctica i fàcil de fer servir. Això es pot aconseguir amb armaris amb portes, prestatgeries amb caixes, arcons o caixes de fusta on els nens puguin categoritzar les seves joguines i ordenar-les ràpidament. 

Crea un espai combinat amb mobles a mida pensats específicament per estimular el sentit d’ordre dels petits, cada cosa al seu lloc!

 

RACONS PER ALS MÉS ESPORTISTES

Als amants dels esports els encanta practicar-lo a totes hores, si no disposen d’un espai a casa on poder moure’s lliurement, és probable que aviat s’acabin sentint engabiats. Hi ha solucions que no requereixen una gran quantitat d’espai, els petits podran jugar amb seguretat i divertir-se durant hores. Una bona idea és una paret d’escalada de fusta, l’espai necessari pot ser perfectament un racó de la seva habitació, i amb un matalàs a sota s’evitarà qualsevol possible accident. 

Si disposes d’una mica més d’espai, hi ha joguines de fusta pensades específicament per al joc físic, es poden combinar entre elles i com que pesen poc, els nens poden muntar i desmuntar l’espai al seu gust. Així poden gaudir del que més els agrada des de la comoditat de casa vostra.

 

MOBLES A LA SEVA MIDA 

Un altre aspecte molt important de les activitats lúdiques és el joc simbòlic, als nens els encanta imitar als grans, i en qüestió de segons són pares i mares, policies, cuiners, metges… Tot i la seva gran imaginació, sempre serà molt millor si posem a la seva disposició mobles de tamany més petit com taules i cadires, un petit sofà o una mini-cuina, fins i tot un petit armari ple de disfresses. Tots aquests són complements perfectes per desenvolupar els jocs de rol, i són les activitats ideals perquè pogueu compartir junts estones de joc que mai oblidaran. 

Buch1900, creant espais per gaudir, també per als més petits

Sabem com és d’important el temps que tu i la teva família passeu a casa vostra, per això, posem a la vostra disposició 5 generacions d’experiència i les últimes tecnologies per aconseguir que gaudeixin a casa des del més grans als més petits.