Blog Notícies


BON MANTENIMENT DE PORTES I FINESTRES

04/12/2019

 

Categoria: Alumini, Fusta, PVC

Manteniment portes i finestres. Buch1900

Millora el funcionament i allarga la vida dels tancaments!

L’hivern ha arribat de cop! I amb aquest, les temperatures baixes, el fred i la pluja. El bon manteniment de portes i finestres és essencial per tenir un ambient càlid i agradable. No vols passar fred, ni que t’entri humitat a la teva llar, ni que es dispari el consum de calefacció. Cada material, sigui PVC, alumini o fusta, requereix un tractament específic.

Però, quin manteniment els podem donar perquè durin més temps? T’ho expliquem:

PVC

El primer pas és una bona neteja: tant del marc com de la fulla. Et recomanem que utilitzis un drap, aigua i sabó. En aquest últim cas, assegura’t que sigui de bona qualitat i no desgasti la superfície del PVC. Per les de fulla corredissa, és important tenir cura regularment de la neteja dels raïls. El segon pas és fer un petit engreixat de forma anual: tant de les manetes, dels sistemes de bloqueig com de les frontisses. Requereixen una petita lubricació per un funcionament òptim i així evitar el desgast per fregament. També, assegura’t que els caragols de fixació estiguin ben collats.

ALUMINI

Per fer el manteniment de l’alumini et recomanem que netegis tots els elements de la porta o finestra de dos a tres vegades l’any. Pots fer-ho utilitzant draps de cotó, una mica de sabó líquid i aigua. De la mateixa manera que el PVC, per l’alumini també és recomanable fer un engreixat un cop l’any. Utilitza un oli adequat per prevenir el deteriorament dels mecanismes de tancament. També, assegura’t que els caragols de fixació estiguin ben collats.

FUSTA

Els agents externs com la pluja i el sol fan que la fusta es debiliti amb el pas del temps. Podem distingir 3 nivells de deteriorament: els primers signes són el descoloriment, una segona fase és el trencament del vernís i un tercer nivell és el deteriorament estructural del material. Per evitar-ho, un primer pas és netejar amb un drap de cotó, sabó líquid i aigua. 

  • Si et trobes en una primera o segona fase, poleix superficialment el vernís amb un paper de polir de gra fi. Després envernissa’ls de nou amb una o dues capes. Recorda deixar-lo assecar bé.
  • En el cas que sigui estructural, una tercera fase, necessitaràs polir amb gra gruixut i eliminar completament el vernís. Segurament redreçar la fusta, i fins i tot reemplaçar algunes peces danyades.

En casos de deteriorament avançat, et recomanem que un professional t’assisteixi o directament ho deixis a les seves mans i pugui recuperar totes les seves propietats.

T’ajudem a mantenir els teus tancaments!

A Buch1900 tenim moltes solucions tant en PVC, alumini, com fusta. Aprofita la durabilitat dels nostres productes i t’ajudem a mantenir-los. Qualsevol dubte, contacta’ns aquí. Més informació sobre nosaltres aquí.

Benvinguts a Buch1900, una història que es remunta 5 generacions.