Blog Notícies


PORTES D’INTERIOR

22/02/2022

 

Categoria: Decoració i disseny, Fusta

portes d'interior

Descobreix tots els tipus i escull l’ideal per la teva llar

Les portes són un element de la llar en el que pocs cops ens parem a pensar, però que utilitzem constantment. Tenen un paper decoratiu i també funcional: aporten calidesa, aïllament acústic i tèrmic, permeten modificar la distribució de l’espai, proporcionen privacitat i un llarg etcètera. Tenen un paper més important del que havies pensat, veritat?

A l’hora d’escollir les millors portes per casa teva, cal que tinguis en compte factors com la seva la durabilitat, el manteniment i neteja, la resistència dels materials, on anirà ubicada, el cost… Fes-te preguntes com: Què delimita? Tinc espai? Necessito un gran aïllament? 

Com que existeixen una gran varietat de materials, sistemes i acabats, a continuació et fem una classificació de tot el ventall d’opcions que tens disponibles, perquè l’elecció et sigui més fàcil:

Segons el sistema d’obertura

La tria d’un sistema o un altre dependrà en gran part de l’ús que li vulguis donar i de l’espai disponible que tinguis. Les portes poden ser:

 • Abatibles

És el tipus més comú. Són les que s’obren formant un angle respecte a la paret, les frontisses fixen la porta al marc i permeten l’obertura. N’hi ha d’una fulla o de dues. Ocupen molt quan s’obren, per la qual cosa no seran útils si tens un espai reduït. 

 • Corredisses

És un sistema que permet guanyar espai a les estances, són discretes i modernes. La porta llisca lateralment amb un mecanisme de guies superiors i inferiors. Existeixen dos tipus: 

  • Encastades: queden integrades a la paret. És necessària obra perquè la fulla s’introdueix dins de la mateixa paret.
  • Sobreposades: no necessiten obra i són de fàcil instal·lació, ja que es fixen a una guia situada a la part exterior de la paret. 
 • Pivotants

La porta gira en funció d’un eix vertical utilitzant perns giratoris. És un sistema innovador i poc convencional, que et permetrà instal·lar fulles de dimensions elevades. 

 • Plegables

Aquest sistema consisteix en diverses làmines que es pleguen les unes sobre les altres. També és una bona solució si el que busques és guanyar espai i una col·locació fàcil.

 

portes d'interior


Segons la composició o materials

El material amb el qual està feta la porta també és un aspecte que has d’estudiar amb deteniment, perquè afecta molts aspectes de la seva durabilitat. Existeixen diverses varietats:

portes

 • Fusta massissa

Com el nom indica, es tracten de portes fabricades amb material massís. En funció del tipus de fusta les seves característiques varien, la fusta més comú és el roure. Són portes bones per l’aïllament, tant acústic com tèrmic i són molt robustes. Requereixen un manteniment molt acurat i es veuen afectades per canvis ambientals com la temperatura i la humitat.

 • De nucli buit

L’interior d’aquestes portes està fabricat en forma de panell de niu d’abella feta de cartó, posat dins d’un marc de fusta i revestit amb una xapa. Són el tipus de porta per interior més freqüent i econòmic i destaquen per la seva lleugeresa. Solen tenir un aïllament i una durabilitat més limitada. 

 • Xapades

Són portes en què s’empren materials com l’aglomerat o MDF per l’interior, són taulers de densitat mitjana fabricats amb fibres i resina sintètica comprimides. Després, són recobertes per xapa de fusta o MDF. Tenen una gran resistència i no es veuen pràcticament afectades per factors ambientals. 

 • Alumini

L’alumini, com t’hem explicat en altres articles, és un material molt polivalent i que amb el temps ha anat ampliant la seva utilització en diversos àmbits. Les portes d’alumini ofereixen resistència i el seu manteniment és molt senzill. 

 • PVC

Aquest material és cada cop més popular. És lleuger i està disponible en una gran varietat de colors. Les portes de PVC són fàcils de mantenir i resistents a la humitat, encara que són sensibles a les ratlladures. 

És molt habitual combinar diversos materials i incús fer-ne servir d’altres, com el vidre, per crear portes amb cristalleria. 

 

Acabat i disseny

La part visual i més decorativa de les portes també necessita un anàlisi acurat. Els acabats més freqüents són:

 • En cru: quan a la porta no se li aplica cap acabat.
 • Pintura: amb esmalt o pintura al guix, normalment són acabats fets pels propietaris per donar un toc personal. 
 • Vernís: aporta un acabat de qualitat i una major durabilitat.
 • Lacades: també és un acabat resistent i durador. El lacat permet una gran varietat d’opcions: colors com el blanc, gris, marfil, alumini, òxid, etc. 

Depenent del teu gust i estil decoratiu que busquis pots optar per portes llises, cegues, amb vidre, amb motllures, amb dibuixos fresats a la fusta… tens un gran ventall d’opcions. 

 

portes d'interior

Detalls

També has de mirar amb cura els complements que componen la totalitat de la porta com són: les manetes, topalls o falques, les guies de les portes corredisses, etc. Segons la utilitat, la forma, les mesures, l’estil i els materials de les portes, l’elecció d’aquests components serà diferent. 

Buch1900, la porta a la bona elecció

A Buch1900 som experts en la fabricació de portes de fusta, PVC i alumini, sempre creades a mida i pensades especialment per cobrir les teves necessitats, tant funcionals com estètiques. Tenim un gran ventall de solucions per tu, sempre al millor preu.