Blog Notícies


LA MIRADA CAP A L’ECONOMIA CIRCULAR

28/09/2021

 

Categoria: PVC, Producte

Una vida útil més llarga, menys residus

El PVC és un material amb unes característiques que el fan un producte de gran qualitat i altes prestacions, com t’hem explicat en l’article de PVC de Sumum. Una de les més importants és que és totalment reciclable, podent ser-ho més de 10 cops sense perdre les seves capacitats mecàniques. En definitiva, amb el PVC disminuïm la creació de residus i la contaminació del medi ambient.

Segurament imagines que el PVC, al ser plàstic, és un material molt més contaminant que l’alumini o la fusta. Aquest concepte és molt habitual i, en algunes ocasions, pot ser veritat, però en el nostre cas està molt allunyat de la realitat. De fet, el PVC present en els nostres productes és biodegradable i 100% reciclable i reutilitzable, amb una llarga vida útil, sense necessitat d’un gran manteniment. L’ús d’aquest PVC, a més, també afavoreix el medi ambient perquè:

  • Beneficia la reducció del consum elèctric a les llars pel seu gran aïllament.
  • S’expulsen menys emissions durant la seva fabricació.
  • Llarga durabilitat, estimada vora els 50 anys.

 

Canvi de model: economia circular

Fins ara, el model de producció que ha seguit al sector estava basat en la cadena de valor lineal: extreure, fabricar, utilitzar i llençar el material. Fa uns anys, però, que comencem a apostar per utilitzar un altre sistema: l’economia circular. Aquest nou camí consisteix a allargar, tant com sigui possible, la vida útil dels materials i els recursos extrets, per tal d’aconseguir reduir la generació de residus.

L’objectiu de l’economia circular, per tant, és aprofitar al màxim els recursos materials disponibles. La idea sorgeix de voler imitar la natura, on tot té un valor i és aprofitat. D’aquesta manera, aconseguim mantenir l’equilibri entre el progrés i la sostenibilitat.

 

Buch1900 i Deceuninck, junts per un nou futur

Buch1900 treballem amb el líder mundial de PVC i una de les primeres empreses que ha apostat cap aquest canvi de paradigma: Deceuninck.

Deceuninck recicla 45k tones de PVC l’any

El nostre proveïdor compta amb una planta de reciclatge d’una gran extensió ubicada a Diksmuide, Bèlgica. Aquesta línia d’alta tecnologia permet reciclar fins a 45.000 tones de PVC l’any. El material s’obté de la recol·lecció de residus propis i dels aportats per clients. Amb aquest material es construiran noves finestres, amb les mateixes prestacions i característiques que les originals.

Amb això, es pot aconseguir:

  • Un estalvi de 2,3 milions de finestres llençades o cremades.
  • La reducció de les emissions de CO₂.
  • La reducció del consum energètic, ja que es necessita menys energia per reciclar el PVC que per obtenir-ne de nou.

Durant el procés, tots els agents contaminants s’eliminen, es molen i són classificats per colors, es recicla tot els tipus de PVC gràcies a la tecnologia instal·lada. Després de la granulació, el material reciclat ja està a punt per a la creació de nous perfils de finestres de PVC.

 

UNEIX-TE A LA SOSTENIBILITAT: UNEIX-TE A BUCH1900

Buch1900 tenim la millor varietat de tancaments de PVC de Deceuninck, amb la més àmplia gamma d’acabats i opcions, com les finestres practicables o lliscants. Oferim tancaments de PVC fets a mida, amb preus i models adaptats. Cuidem fins al mínim detall. Sempre amb la millor qualitat-preu, sempre respectant al màxim el medi ambient.

 

Benvingut a Buch1900, una història que es remunta 5 generacions.